2013. április 27., szombat

Csokimamor a tropusi alom szigeten (Langkawi #1)



Pulau Pangkor, kora hajnal. Meg sotetseg, meg mindenki alszik. S mi mar kezdjuk a szokasos koreografiat: taxi - komp - hajozas - busz - ropke 6 ora alatt erunk Kuala Perlisbe - ahol a buszpalyahoz megint csak kozel a komp - ott ismet hajora szallunk (a kozel masfel oras ut 18 rignit  fejenket, csak egy iranyba ervenyes a jegy) - taxi (fix arak a szigeten) - Chenang beach, du.5 ora. 

Pangkor szigete hajnalban

erdekes fenyekkel bucsuzott


Kovetkezo kotelezo gyakorlatkent a szallaskeresest valasztottuk. Kivulrol ez nem tunik nagy maceranak, viszont az altalunk tamasztott kovetelmenyeknek nem konnyu megfelelni. Szlogen igy hangzik: olcso es jo (magyar hatizsakos utazonak is, ne csak a svajci mozdonyvezetonek). Az elso szembejovo jottmentet megkerdezve egybol a hatizsakosok mekkajaba jutottunk. Szoba is volt szabad (Rainbow guesthaus, furdoszobaval, ventillatorral, folyosos ablakkal 40 rigo ejszakankent). Az utazastol megfaradva az elso ejszaka meg nem tunt fel, ebben a szobaban nem lehet aludni. Szep es meleg ido van, a 35 fok allandosult ejjel-nappal. Az uduloutcat felfedezo seta soran vettuk eszre kovetkezo ideiglenes otthonunkat, ahova jol sikerult alkudozas utan, masnap mar be is vackoltunk (KB Guesthause, legkondis szoba, kozos furdo, konyha, huto!!, 35 rigo/ej).  Jellemzoen egy emberrel kellett mindezeken osztozni (vegre elert minket a sokat hallott utoszezon).

Langkawi tulajdonkeppen 99 szigetbol allo szigetcsoport. Mindegyik buja zold, a nagyobbak szebbnel szebb beachekkel. A fo sziget barmelyik oblebol kisebb szigetcsoportokra lehet ralatni, melynek latvanya mindig gyonyort okoz.   

kis szigetek

kicsi es nagy

tavolban csoportban

nagyobb hullam erkezik, egy sziget ebbe a kepbe is belelog :)

Chenang beachrol a latvany egyik iranyba

Chenang beachrol a latvany 'kozep' iranyba


Chenang beachen szeles a part, feher homok, smaragd es turkiz viz, kilatas a nyilt tengerre, ket oldalt szigetekkel szegelyezve, eszak fele latod a zolddel boritott meszko hegyeket. 


Chenang beachrol a latvany masik iranyba

a hegyek kozelebbrol

Lathatoan nincsenek tomegek... igaz, utoszezon van. Ettol fuggetlenul erkeznek a turistak, europaiak helyett arabok es termeszetesen helyiek.

arab holgyeknek ki tudja mennyire elvezetes igy a nyaralas

de legalabb egyutt a csalad :)
 

A fo utcat - akarcsak mas udulo helyeken - itt is ettermek, boltok, hotelek, turista ugynoksegek szegelyezik. Nem volt kulonosebben szep, de jo hangulatot arasztott.



A nepek errefele kulonboznek a korabban tapasztaltaktol, sehol nem bombol a zene, nem ordibalnak, nem kereokiznak. Ide nem partizni jonnek az emberek. Pedig lehetne. Mivel az egesz sziget vam mentes ovezetet, markas italoktol a dizajner cuccokig sok minden megtalalhato. Rengeteg a duty free shop, amik inkabb aruhazak. A boseges es olcso italvalasztek ellenere sehol egy reszeg embert nem latni. A kisertesnek ellen allnak a szigeten lako es ide latogato malaj muzulmanok is.
Viszont mi nem tudtunk ellen allni.... a CSOKINAK!!! A szuk ket het alatt majd 1 kg fekete csokit ettunk meg, vegigkostoltuk a kinalatot 75-85% kakaotartalom kozott uj-zelandtol belgiumon, svajcon keresztul del-amerikaig. Jo kis utazas volt! :)

egyik hetvegen jetsky verseny volt a beach-en

akkor ilyen volt a hangulat
es ilyen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése