2013. március 23., szombat

Utazas Baganba (Nyaungshwe - Bagan)



A szokasos ejszakai jarat a vele jaro kenyelmetlensegekkel  mar emlitesre sem volna melto. Nehany csemegevel azonban a gyurmaiak meg mindig tudnak szolgalni. A szallastol a "transzfer" du. 5.30 ra van megbeszelve. Mar nem is csodalkozunk, hogy egy nyikhaj 5 orakor pattog a szalloda elott a Baganba tarto utasokat keresve. Osszenevetunk a csapat tagjaival, elmegyunk pisilni es kenyelmes tempoban felkaszalodunk a jarganyra. Jol kitanultuk azsiat, ezzel a trukkel mar nem lehet kibillenteni a belso bekenkbol. Felkeszult lelekkel varjuk a zotykolodest a festoinek nem mondhato kisvarosban. Ezt a sokadik hasonlo folyamatot mar ingyen varosnezeskent az elet egyfajta ajandekakent ertelmezzuk.  A legszebb szalloda ele erkezunk, varakozas.

luxus a mocsokban

 Egy ido utan Herceg bement a szalloda udvaraba es szoba elegyedett a szemelyzettel. Nehany kerese udvarias elutasitasa utan tudatta a szemelyzettel, hogy nem joszantabol osztja meg eletet veluk, hanem a hotel vendege miatt, aki meg mindig nem volt kepes elojonni, hogy elhuzzon a transzferrel. Nagy csodalkozo szemek, majd a sofforel folytatott szemelyzeti megbeszeles (elzavartak a francba) utan tavozas.  Kis zotykolodes utan erkezes a szallodanktol egy sarokra kb.100 m re levo irodaba, ami a megallohely is egyben. Itt meg haromnegyed ora varakozas. Ugyes.
(buszjegy 11.000 Ky/fo)


Ujabb segitoink erkeztek


Mar hajnal 2-kor ott ulunk Bagan felejthetetlen buszallomasan. Mi erkezhettunk elsonek az aznapra juto turista-aradatbol, igy a helyiek meglepodo tekintete kisereteben (igen, ebren voltak) a kulonbozo irodak elott uresen allo ket darab nyugagyat egy bekesebb helyre csoportositottuk es elegedetten elfoglaltuk (emlekeztek, varjuk a pirkadatot, amikor mar nem kell erre az ejszakara is szallast fizetni). Vidaman teltek a percek, vicces volt az eloadas. A beerkezo buszokat mar parkolas kozben taxisok rohantak meg (itt kerekpar es lo hasznaltatik e celra), lathatoan sok volt az eszkimo es keves a foka. Egy turistara minimum 5 taxis jutott s tobbnyire mindenki inkabb a setat valasztotta. Mi maradunk csak, bekesen ucsorgunk nyugagyainkban, mar hajnali 3 fele jarunk, mikor arra eszmelunk, hogy egy szemtelen szoknyas (longi - helyi viselet) fiu hatarozott leptekkel gyujti be a porban levo ket muanyag szeket. Pofatlansagara rosszmaju megjegyzeseket teszunk, mikozben mi is ott terpeszkedunk a hasonloan szerzett helyunkon. A lany elsetal az ejszakaba, a fiu pedig egy ido utan felenk kozelit. Igy ismertuk meg a magyar Gabort es parjat az olasz Rachele-t. Gyors kozos helyzetertekeles, egy huron pendules es mar negyesben megyunk az idokozben Rachele altal felderitett vendeghazba. Shwe Na Di, kozel-tavol a legolcsobb Baganban s meg jonak is mondhato. A furdoszobas duplaagyast 20 usd-rol sikerult 18-ra lealkudni. Zuhany nelkul 15 usd, mashol ugyanez 30 usd! Bagan is rajta a vilagorokseg listan, igy ide is ozonlenek a turistak. Disznek van wi-fi, amiben orult lassu internet van, mintha nem is lenne, reggeli (kave, tea, margarin, eperlekvar - ez itt tenyleg eperbol van, terem boven, mukenyer).

akikkel felejthetetlen napokat toltottunk egyutt - Gabor es Rachele



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése