2013. március 18., hétfő

A nagy dobas, hajozas az Inle Lake-en



Szinte minden utikonyv es beszamolo Burma  egyik kihagyhatatlan allomasakent emlegetei az Inle tavat. A fejenkent 5 dollar goverment fee megfizetese utan belephettunk a to korzetebe. Deli iranybol indulunk a tolunk eszakra fekvo celvaros (Nyaungshwe) fele. Keskeny duzzasztott csatornakon at siklunk a nyilt to fele. 

csatorna

Idonkent veszelyesen megkozelitunk egy-egy masik szaguldo motoros lelekvesztot. Viszonylag nagy a forgalom, helyiek es turistak egyarant. 

ok is elvezik a hajoutat?

Kisebb telepulesek es mezogazdasagi teruletek szegelyezik utunkat.

fasza kis cellak

tavi osveny

uszo sziget - zoldsegnevelo

viziposta

 Kierve a tora a prospektusokbol mar ismert latvany tarult elenk. Halaszok, aru es szemely szallito csonakok, uszo zold szigetek, colopokon allo szereny hazcsoportok. 

az orszag cegere: az egylabbal evezo halaszok (tyuha!)

'hej halaszok, halaszok, mit fogott a halotok'


utjelzo tabla a vizen

 
Koros korul a tavolban hegyek melyeknek  vizet a to osszegyujti. Az esos evszakban ez mind lehet, hogy szep latvany, de most csak egy oriasira duzzadt velencei to erzetet kinalja. A perzselo napsutes, a paraba veszo zoldel tarkitott kopar hegyvonalak, a szamos csonakban feszkelodo turistak nem osztonoztek arra, hogy masnap egy szuper to(r)turaert barmi erofeszitest tegyunk. A varosba vezeto csatorna a szokasos burmai keppel fogad (patyolat tiszta kornyezet, rendezett, izleses, mersekelt jomodot sugarzo hazak, iskolabol hazatero gyerekek es munkabol hazatero szepruhas polgarok).

lakopark

ez nem Velence!

ez sem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése